Субота, 20.04.2024, 00:28
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Бібліотека-філія с.Карпилівка


Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 94

Друзі сайту




Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Січень » 23 » Книжкові новинки у фонді!
14:58
Книжкові новинки у фонді!
Друзі!
До  Вашої уваги нові надходження книг, що надійшли до фонду нашої бібліотеки.
Корисного Вам читання!
 
Вилар Симона
Леди-послушница : роман /Симона Вилар ; предисл. Е. Дво­рецкой. — 2-е изд. Харьков : Книжный Клуб «Клуб Семей­ного Досуга» ; Белгород: ООО «Книжный клуб "Клуб семей­ного досуга”», 2014. — 576 с.
     За часів громадянських воєн ХІІ ст. великородні наречені були цінним трофеєм, і на їхні почуття до обранця не зважали. Найвродливіша та найзнатніша дівчина в Англії, Мілдред Ґронвудська, ризикує на собі відчути всі жахи свавілля принців крові! Лише заміжня жінка може уникнути інтриг і небезпек, але горда красуня бачить захисника у безвісному бродязі, який завоював її серце, не наважуючись домагатися її руки.
 
Намір : роман / Любко Дереш ; передм. Ю. Іздрика. — 2-ге вид. — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сі­мейного Дозвілля», 2014. — 336 с.: іл.
     Звичайний підліток Петрик П’яточкін раптом отримує надзвичай­ний подарунок долі — феноменальну пам’ять. Та цей несподіваний дар підкидає хлопцю небезпечні сюрпризи, парадоксальні відкриття й ди­вовижні одкровення.


Корній Дара
Тому, що ти є / Дара Корній ; передм. М. Іванцовоі. - Хар­ків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2014. - 240 с.
 
     Перед лицем справжнього кохання навіть суворий поганський Числобог може перетворитися на такого собі Амура! Є жінка, життя якої добігає кін­ця. Є чоловік, для якого вона і є життя. І є кімната номер ∞, з якої їхнє жит­тя почнеться спочатку, майже спочатку...
 

Соло для Соломії : роман / Володимир Лис ; передм. Т. Прохаська. — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2014. - 368 с.
 
     Вона йде за покликом серця, помиляється сама й легко пробачає помилки іншим, сходить на самий верх величі людського духу та падає у безодню засуджен­ня оточуючих... Карколомні події XX століття — війна, примусова колективізація — події, що назавжди змінили не тільки людей, а й Україну. Та у межах історії кра­їни це лише пункт статистичних даних, за яким немає нічого, окрім чисел. А як щодо історії однієї людини, жінки, котра прагла звичайного земного щастя?
 
Талан С.
Розколоте небо : роман / Світлана Талан ; передм. О. Хвостової. – Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2014. – 352с.
      Україна, 1930-ті роки. Варя виросла в заможній родині, у якій вміли та любили працювати, тому й господарство мали міцне. Але прийшли інші, лихі часи. Почалася колективізація, і все, що люди заробили своїм потом, потрібно було віддати… Хіба ж хто знав, яка страшна біда чекає на ці щедрі землі? Годі було уявити, що голодна смерть спустошить все навколо. Втративши чоловіка, родичів, Варя залишилась сама з маленькими дітьми. Хто зможе їх врятувати?
 
Шевченко Н.
Подвійні міражі : роман / Наталка Шевченко ; передм. В. Гранецької . — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2013. — 272 с.
 
     Від початку ця поїздка здавалася незвичайною. Семеро пасажирів у одно­му автобусі їдуть у невідомому їм напрямку. Водій наче вміє читати думки і по­водиться вкрай підозріло. Згодом те, що жахало, викликає справжню паніку, адже вони стали учасниками таємничої гри, яка буквально змінить їхні долі. Але коли тобі випадає така можливість — це везіння чи прокляття? І ніч три­ває нескінченно довго, вимагаючи кривавої жертви. Та чи вдасться їм самим обрати свою долю, якщо за них це намагаються зробити інші?
Карпенко-Карий I. К.
Сто тисяч; Хазяїн: комедії / Іван Карпенко-Карий; післямова та прим. Т. М. Панасенко; худож.-оформлювач О. Д. Кононученко. — Харків: Фоліо, 2014. — 141 с. — (Шкільна б-ка укр. та світ, літ-ри).
      Іван Карпенко-Карий (1845—1907) — видатний український драматург, якого І. Франко назвав «одним із батьків новочасного українського театру». Драматична майстерність Карпенка-Карого дозволяла йому з великим успіхом виступати в усіх класичних жан­рах. Та найвищого рівня він досяг у комедії, що була справжньою творчою стихією митця. Комедії «Сто тисяч» і «Хазяїн», як і інші п’єси Карпенка-Карго, не втратили своєї цінності сьогодні, були та залишаються гордістю національної театральної культури.
 
Українська байка / післямова та примітки О. В. Даниліної; худож.-оформлювач О. Д. Кононученко. — Харків: Фоліо, 2013. — 157 с. — (Шкільна б-ка укр. та світ, літ-ри).
     Українська байка в її кращих зразках — у творчості Г. Ско­вороди, П. Гулака-Артемовського, Є. Гребінки, Л. Глібова — успішно розвивалася завдяки органічним зв’язкам з фольклорними традиціями.
Овіяні народною мудрістю, байки українських письменників в алегоричних образах засуджували несправедливість судей, зажер­ливість та хабарництво чиновників, необмежену панську сваволю, із співчуттям зображували безправне становище бідняків, їхні мрії та надії на краще життя, вихваляли кмітливість і дотепну вдачу українського народу. В цьому їхня сила і незгасна, невмируща життєвість.
 
Винниченко В. К.
Записки Кирпатого Мефістофеля: роман / В. К. Вин­ниченко; післямова Т. М. Панасенко; худож.-оформлювач О. Д. Кононученко. — Харків: Фоліо, 2014. — 219 с. — (Шкільна б-ка укр. та світ літ-ри).
     Доля видатного українського письменника Володимира Винниченка (1880 — 1951) була надзвичайно складною та бурхливою. Цей талановитий художник слова був відомим політичним діячем, який все своє життя присвятив боротьбі за побудову вільної, са­мостійної України. Тому не дивно, що твори його довгий час було заборонено друкувати.
     Головний герой роману «Записки Кирпатого Мефістофеля» Яків Михайлюк наче не живе, а грає в життя. Все в нього відбувається легко і просто. Навіть до свого кохання він ставиться як до гри: чо­му б і не оженитися з дівчиною, яку він називає Білою Шапочкою, адже вона така гарна і мила? Але на перешкоді стає один факт: виявляється, що у Кирпатого Мефістофеля є син, що народився проти його бажання. Гра закінчується: Михаилюку треба обирати між коханою і дитиною. І вибір цей аж надто серйозний...
 
Підмогильний В. П.
Місто: роман / Валер’ян Підмогильний; худож.- оформлювач О.Д.Кононученко. — Харків: Фоліо, 2014. — 240 с. — (Шкільна б-ка укр. та світ, літ-ри).
 
     Валер’ян Підмогильний (1901—1937) — український письменник і перекладач, один з найвидатніших прозаїків українського «розстріля­ного відродження».
     Роман «Місто», завершений у 1927 році, став першим урбаністичним твором в українській літературі з новими героями, проблематикою та манерою оповіді. В ньому автор описав молодь, яка на початку 1920-х років тисячами потягнулася з сіл, щоб завоювати та зробити своїм українське місто. Письменник показує бажання молодих селян «вийти в люди», аналізує їхню психологію, розповідає про конфлікт, який розгоряється між людьми з різними світоглядами. Після масових репресій інтелігенції 19.30-х років, під які потрапив також і Валер’ян Підмогильний, роман «Місто», як і інші твори письменника, був заборонений до 1989 року.
 
Старший боярин / Т. Осьмачка; В. Підмогильний; Г. Косинка; худож.-оформлювач Г.В.Кісель. — Харків: Фоліо, 2013. — 348 с. — (Шкільна б-ка укр. та світ, літ-ри).
 
     Збірка «Старший боярин» знайомить з найбільш значними творами Тодося Осьмачки (1895—1962), Валер’яна Підмогильного (1901—1937) й Григорія Косинки (1899—1934) — талановитих письменників Ук­раїнського Відродження. Після років забуття, коли їхні імена було ви­креслено з української літератури, вони знов повернулися до читачів. Сьогодні ми маємо змогу прочитати їхні книжки й оцінити високу художню майстерність цих авторів, зробити власні висновки і про нашу історію, і про сучасність.
 
Тичина П. Г., Рильський М. Т.
Вибрані вірші / П. Г. Тичина, М. Т. Рильський; передмова та коментарі Л. В. Ушкалова; худож,- оформлювач О. Д. Кононученко. — Харків: Фоліо, 2013. — 157 с. — (Шкільна б-ка укр. та світ, літ-ри).
     У творчості майже кожного видатного поета є те, що минає разом з часом, і те, що зачищається надовго або й назавжди. Довге життя судилося , поезіям епохальних поетів XX століття — Павла Тичини (-1891 — 1967) та Максима Рильського (1895—1964), чия творча Спадщина збагатила скарбницю української та світової літератури. 
 
Куліш М.
Мина Мазайло / М. Кулиш; передмова, приміт­ки А. Є. Кравченка; худож.-оформлювач О.Д.Кононученко. — Харків: Фоліо, 2013. — 141 с. — (Шкільна б-ка укр. та світ, літ-ри).
     Микола Куліш (1892—1937) — письменник, драматург, режи­сер, газетяр і редактор, представник «розстріляного Відроджен­ня» — покоління українських митців, знищених більшовицькою владою. Його творчість Мала значний вплив на формування ук­раїнського національного драматургічного стилю, відкрила нові напрямки у розвитку світового драматичного мистецтва.
 
Стефаник В.С.
Камінний хрест / В. С. Стефаник; післямова і ко­ментарі Р. В. Піхманця; худож.-оформлювач О. Д. Кононученко. — Харків: Фоліо, 2013. — 171 с. — (Шкільна б-ка укр. та світ, літ-ри).
      Василь Стефаник (1871—1936) — відомий український пись­менник, майстер новели. У його реалістичних, самобутніх соці­ально-психологічних творах постають правдиві картини життя західноукраїнських трудящих кінця XIX — початку XX століття, трагедії і драми бідняків, що позбувалися землі, праці, покидали рідні місця і змушені були емігрувати за океан або гинути від голоду й хвороб.
     До видання увійшли новели та оповідання В. Стефаника.
 
Кафка Ф.
Вибрані твори: Процес. Вирок. Перевтілення. Голодо-майстер / Пер. з нім. П. Таращука, Є. Поповича: Для ст. шк. віку / Упоряд. та приміт. Є. Волощук, передм. Д. Затонського. - К: Генеза, 2004. - 288 с.: іл. - (Нова шк. б-ка. Перлини світ, л-ри).
 
     До книжки увійшли роман «Процес» та вершинні оповідання австрійського письменника Ф. Кафки, який вважається одним із «батьків» модерністської прози.
     Твори цього митця вирізняються глибиною філософського осмислення людського буття, гротескною образністю, несподіва­ними поєднаннями фантастичного та буденного, трагічного та іронічного.
     Видання адресоване школярам, студентам філологічних факультетів, учителям-філологам і всім, хто цікавиться зарубіжною літературою.
Переглядів: 556 | Додав: WWWWW_W | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: